Njemački milioner poginuo u avionskoj nesreći

Njemački milioner poginuo u avionskoj nesreći

Njemački preduzetnik i milioner Rajner Šaler i njegova porodica bili su u avionu koji se srušio u Karipsko more blizu Kostarike, saopštila je vlada.

Izvor u kostarikanskom ministarstvu javne sigurnosti potvrdio je za AFP da su Šaler(53) i pet osoba na popisu putnika aviona.

Raijner Šaler je osnivač i predsjednik njemačke firme RSG-Group koja upravlja teretanama McFit. Njemački dnevnik „Bild“ piše da je putovao sa suprugom, s njihovih dvoje djece i s još jednim muškarcem.

Među putnicima aviona su i 44-godišnjakinja, 40-godišnjak i dvoje maloljetnika njemačkih državljana, te 66-godišnji pilot, Švajcarac, navodi se u službenom izvještaju.

Tela odrasle osobe i maloljetnika koji još nisu identifikovani, pronađena su u subotu u moru. Pronađeni su i neki predmeti, među njima putne torbe, kao i dio trupa aviona. Prevezeni su u Limon, u istoimenoj pokrajini.

Ime mu se spominjalo u vezi s nesrećom na festivalu

Iz te luke, oko 160 kilometara udaljene od glavnog grada San Hosea, isplovila su u nedjelju ujutro dva broda obalne straže kako bi nastavila potragu, prenosi „Index.hr„.

Avion na privatnom letu poletio je iz Meksika i izgubio vezu s kontrolnim tornjem u Kostariki oko 18 sati u petak blizu Limona, gdje je trebalo da sleti.

Lanac niskotarifnih teretana McFit koji je osnovao Šaler, najveći je u Evropi (165 dvorana u Njemačkoj i više od 250 u ostatku Evrope).

Ime Rajnera Šalera se spominjalo u vijestima o nesreći na festivalu elektronske muzike Love Parade 2010. u kojoj je poginula 21 osoba, a 500 je povrijeđeno u stampedu u betonskom putničkom tunelu, gdje se održavao događaj. Rajner Šaler je preuzeo „moralnu odgovornost“ za nesreću.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.