„Non-pejper“: Albanska kuhinja, samo jedan čovjek je rekao da ga je vidio

„Non-pejper“: Albanska kuhinja, samo jedan čovjek je rekao da ga je vidio

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da priča o „non-pejperu“ ide na štetu Srbije i da se sakriva činjenica da se njime želi stvoriti „velika Albanija“.


„Nije isključeno da upravo iz albanske kuhinje dolazi ovaj dokument koji predviđa prekrajanje granica na prostoru zapadnog Balkana“, kaže Radmanović.

Komentarišući aktuelnu situaciju oko „non-pejpera“, koji je posljednjih dana podigao veliku prašinu u regionalnoj javnosti, on je istakao da je albanski premijer Edi Rama jedini priznao da je vidio dokument, za razliku od ostalih državnika regiona.

„Samo je jedan čovjek rekao da je to vidio. Mi kao da smo to zaboravili. Dakle, radi se o predsjedniku Vlade Albanije Ediju Rami, koji ima izbore 25. aprila, čiji je programski cilj velika Albanija. Nema spora da je `non-pejper` nastao u albanskoj kuhinji uz podršku nekih obavještajnih struktura“, rekao je Radmanović za „Glas Srpske“.

On dodaje da prema tom papiru jedino dobija Albanija, te da se ova prilika koristi za napade na Srbiju i Republiku Srpsku.

Radmanović kaže da je po tim kartama napravljena „velika Albanija“.

„Volšebno je neko tu okrenuo priču protiv Srbije, kao ona pravi `veliku Srbiju`. `Papir` je rekao da dio Republike Srpske pripada Srbiji, ne znamo koji dio. Republika Srpska ima 25.000 kilometara kvadratnih, Kosovo ima nešto više od 10.000 kilometara kvadratnih. Ako bi dodali Bujanovac i Preševo, to je skoro ista teritorija. Pa, ko dobija? Kakva `velika Srbija`?“, pita Radmanović.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.