Novi detalji o akciji „Divič“: Privedeno više policajaca i carinika

Novi detalji o akciji „Divič“: Privedeno više policajaca i carinika

Novi detalji o akciji „Divič“.

Više policijskih i carinskih radnika privedeno je u akciji „Divič“, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući po nalogu Tužilaštva, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji na terenu sa MUP-om Srpske i Policijom Brčko distrikta, sprovode ovu akciju.

„Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje koruptivnih krivičnih djela, povezanih sa nezakonitim uvozom velikih količina raznih roba, uglavnom sa područja Srbije u BiH. Pretresi i hapšenja se vrše na području Bijeljine i Brčko distrikta, a među osumnjičenima su četiri carinska radnika UIO BiH, dva policijska radnika MUP-a RS i dva policajca Granične policije BiH“, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni se terete za nezakonito postupanje i nesprovođenje potrebnih mjera, prilikom uvoza velikih kamionskih isporuka robe, najvećim dijelom iz Srbije na područje BiH i obratno.

„Na taj način, davanjem dara ili drugih oblika koristi i zlouporabama ovlaštenja, vršeni su nezakoniti uvozi robe bez carinskog evidentiranja i plaćanja zakonom propisanih uvoznih dadžbina, te su počinioci sticali veliku nezakonitu imovinsku korist“, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, kako su „Nezavisne novine“ ranije objavile, akcija se odnosi na 11 osumnjičenih.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.