Obrušio se plafon u vrtiću: Evo u kakvom su stanju djeca!

Obrušio se plafon u vrtiću: Evo u kakvom su stanju djeca!

Šestoro djece je povrijeđeno kada se obrušio plafon u dječjem vrtiću „Neven“ u Inđiji, rekao je za Tanjug predsjednik opštine Inđija Vladimir Gak.

 

On je dodao da su svih šestoro djece odmah prevezena u bolnicu u Novi Sad, gdje je, iz predostrožnosti, zadržana jedna djevojčica, dok su ostala djeca puštena kući i trenutno ih prevoze za Inđiju.

„Roditelji nemaju šta da brinu. Vidio samo svu djecu u Novom Sadu na Institutu za zaštitu djece, svi su pregledani, ukazana im je pomoć i sada se svi oni, sem te djevojčice, vraćaju u Inđiju. Radi se uglavnom o posjekotinama na glavi i rukama“, rekao je Gak.

On je rekao da se se trećina plafona obrušila na djecu u najgorem mogućemo trenutku, kada su djeca legla da spavaju, i da je sva sreća, s obzirom na količinu materijala koja je pala na djecu, kako je sve prošlo.

Dodaje da nije bilo vlage, napuknuća niti bilo čega drugog što bi moglo da navede na pomisao da bi se tako nešto moglo dogoditi.

Policija i tužilac su izašli na lice mjesta, a došao je i vještak građevinske struke da utvrdi da li je bilo nekih propusta.

Gak kaže da se radi o starom dijelu vrtića „Neven“, koji je izgrađen osamdesetih godina prošlog vijeka.

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.