Odstupanja manja od 1 ODSTO: Nemoguće je promijeniti volju građana – Milorad DODIK je predsjednik Republike Srpske

Odstupanja manja od 1 ODSTO: Nemoguće je promijeniti volju građana – Milorad DODIK je predsjednik Republike Srpske

Prema podacima koje imamo, nakon ponovnog brojanja više od 200.000 glasova za predsjednika Republike Srpske, zabilježena su odstupanja od samo 0,9 odsto u odnosu na preliminarne podatke koje je iznio CIK, istakao je portparol SNSD-a, Radovan Kovačević, na konferenciji za novinare održanoj danas u prostorijama Glavnog odbora SNSD-a.

Kovačević je naglasio i da je današnja pres konferencija reakcija na prve rezultate ponovnog brojanja glasova, kao i na, kako tvrdi, veliki broj dezinformacija koje su prisutne u javnom prostoru.

“Nakon nezakonitog ponovnog brojanja, na 27 biračkih mjesta u Banjaluci, i sedam u Bijeljini, utvrđeno je da Milorad Dodik ima više glasova nego u slučaju preliminarnih podataka”, objasnio je Kovačević.

Siguran je i da neće biti promjene, kao i da će predsjednik biti Milorad Dodik, a kao krivce za ovakvu napetu situaciju smatra predstavnike opozicije, kao, i kako je rekao, nalogodavce, koji nisu iz Republike Srpske.

“Na sceni je zavjera čiji su akteri, predstavnici opozicije, njihove strukture u CIK-u, kao i stranci, prije svega Kristijan Šmit, nezakoniti visoki predstavnik”, uvjeren je on.

Kovačević naglašava da SNSD nema nikakve razloge da pravi proteste, već može samo da, kako kaže, pokaže jasnu volju naroda i da jasno manifestuje da građanima Srpske niko ne može da nameće volju.

Za kraj je dodao da je dokazano da su odstupanja u rezultatima glasova neznatna, kao i da je sasvim jasno da je predsjednik Srpske Milorad Dodik, a da je SNSD pobjednik izbora.

autor.agencije, foto:faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.