Orkestrirana hajka stranaca i domaćih izdajnika

Orkestrirana hajka stranaca i domaćih izdajnika

Orkestrirana hajka stranaca i domaćih izdajnika.

Firme sankcionisane zbog veza sa Dodikom, na tenderima zaradile 500 miliona KM – naslov je koji je jutros osvanuo na pojedinim portalima, evidentno iz razloga da potvrdi sumanute odluke američke administracije.

Očekivano, odmah se tekst našao na internet stranici BN televizije podebljan izjavom PDP-ovog lgora Crnatka. Kada bi se samo zbrojili svi Crnatkovi propali putevi kao ministra inostranih poslova, avio karte, službena vozila, šteta po građane Republike Srpske (BiH) možda je i veća od pomenutih 500 miliona. Njime su se, doduše, već bavili revizori, a bice vremena za podrobniju analizu.

Vratimo se na pomenuti tekst i činjenicu da je na BN portalu satima glavna vijest. Ostali mediji koje amerikanci plaćaju skoro pa javno, nešto su kraće držali vijest kao naslovnu, vjerovatno je sve srazmjerno tranšama iz američke ambasade. BN, ionako, prednjači. I ne samo u tim tranšama, javnost zna da godinama, uslovno rečeno, reketiraju privrednike, načelnike, direktore i koga sve ne. Stotine miliona maraka slile su se na račun BN TV, a u izbornim godinama i cijena raste. Uzimaju i šakom i kapom. Za najnovije laži, po dostupnim informacijama iz ove medijske kuće, novac stiže na mjesečnom nivou. Tekst koji im služi kao današnji napad na Milorada Dodika i sve koji imaju veze s njim, prepun je iskonstruisanih informacija. U naslovu je navedeno da su firme ZARADILE 500 miliona KM, dok u tekstu pokušavaju da naprave konstrukciju kako su te pare uzete, otete… Sve firme, što je dostupno javnosti, posluju i poslovale su u skladu sa Zakonom. Hiljadu tendera, a ZARADA pola miliona, ne petsto. Ne piše ni BN ni prateći portal koliko ukupno ljudi radi u tim firmama, koliko je plata, plaćanja, dobavljača i ostalih izdataka. Ali, što bi? Kada Amerikance ne interesuje sudbina skoro 900 radnika, zašto bi interesovala domaće izdajnike. Da ih ima, a sami se otkrivaju naslovima i tekstovima poput današnjeg. I naravno, nece stati, njima dolari ne smetaju.

BN TV, kako tvrdi izvor iz ove medijske kuće, nikad više novca imala nije, ali nikad nije vladalo veće nezadovoljstvo među zaposlenima. I još je sve podvedeno pod priču o jedinom objektivnom i nezavisnom mediju. O kakvom mediju je riječ znaju načelnici, gradonačelnici, direktori, ministri, privrednici. Da, sve je dostupno za one koji posluju u skladu sa Zakonom, samo što je većina onih koji plaćaju BN morala da frizira i planove i izvještaje i objave koje po Zakonu moraju da ispoštuju.

Skupo je ne naći se na portalu BN-a.

autor:http://sada.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.