Otkrivena plantaža marihuane u Mokrom

Otkrivena plantaža marihuane u Mokrom

Otkrivena plantaža marihuane u Mokrom

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Mokrog, opština Pale, otkrili plantažu opojne droge marihuana, a dvije osobe su uhapšene.

Plantaža marihuane je bila skrivena u prostorijama nekadašnje pilane u Mokrom.

„Otkriveno je i privremeno oduzeto preko 1.152 zasada stabljike koje izgledom asociraju na stabljike opojne droge marihuana, kao i oprema za uzgoj opojne droge, velika količina rasada sjemenki marihuane koja je uzgajana u posebnoj improvizovanoj laboratoriji, 13 kilograma biljne zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, koja je bila spremna za prodaju“, saopšteno je iz SIPA-e.

Realizovani su pretresi na dvije lokacije i dvije osobe su uhapšene, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih biti predata u dalju nadležnost postupajućeg tužioca.

Navedene aktivnosti su provedene po usmenom nalogu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

autor: agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.