Perišić: NATO krenuo u terorističke napade, žele da ponize Rusiju!

Perišić: NATO krenuo u terorističke napade, žele da ponize Rusiju!

Očito da je NATO prava strana u ovom sukobu i krenuli su u izvođenje terorističkih akcija, prvo Sjeverni tok, sada most na Krimu, rekao je profesor geopolitike Srđan Perišić za RTRS.

 

– Linija fronta nije hermetički zatvorena i otuda opasnost od ovakvih napada. Znamo da je bio rođendan Vladimiru Putinu, i oni žele da ponize Rusiju, ali to stvara samo kontra efekat. Rusija ne uzvraća na taj način, uopšte se ne granatira Kijev i vojni ciljevi. Rusija što prije mora da prekine ratovanje u rukavicama, jer suprotna strana je sve samo ne to, pošten protivnik – smatra Perišić.

On se osvrnuo i na referendum o prisajedinjenju četiri oblasti Rusiji.

– Predstavnici 45 zemalja bili su posmatrači na referendumima, a među njima bilo je i 12 predstavnika iz Srbije i Republike Srpske. Krajnji zaključak jeste da je sve odrađeno fantastično u ratnim uslovima – kaže Perišić.

Perišić je prokomentarisao i prošlonedjeljne izbore na nivou Republike Srpske i BiH.

– Na izborima je odbranjena politika koja je bila u Republici Srpskoj, a koju personalizuje Milorad Dodik. Bio je to opšti referendum na kojem je ta politika očuvana, što je veoma važno u ovako osjetljivim geopolitičkim dešavanjima u svijetu, a opet nastavljen je i međunarodni kurs, koji je postao prepoznatljiv – istakao je Perišić.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.