Počela onlajn registracija mladih za dobijanje 100 KM

Počela onlajn registracija mladih za dobijanje 100 KM

Počela je onlajn registracija mladih za dobijanje 100 KM. Prijaviti se mogu svi od 16 do 29 godina, a novac će biti na računima svih njih u roku od 2 do 3 dana. Malo deblji novčanik obradovao je i Jovanu. Kaže, vrlo dobro zna na šta će pare potrošiti, a prijavila se uz samo nekoliko klikova.

„Link sam našla jednostavno, ima ga na gotovo sve i jednom internet portalu. Što se tiče prijave i to je vrlo jednostavno, potrebno je ukucati ime i prezime, matični broj, mjesto prebivališta i broj računa na koji će isplata biti izvršena. Kažu da će isplata biti jako brzo, a ja ću je sigurno potrošiti na godišnjem odmoru“, kaže Jovana Trninić.

Prijava traje 20 dana, odnosno do 25. jula. Račun će morati da otvore i maloljetnici koji imaju pravo na pomoć

„Moraju otvoriti račun u banci, mi to ne prebacujemo roditeljima, nego njima. Znači, ta priča oko otvaranja, plaćanja i držanja računa. Vi znate da smo mi prošle godine na Skupštini donijeli zakon u koji smo uvrstili da određene kategorije nemaju ta plaćanja, a to su studenti, učenici, đaci, penzioneri itd“, izjavila je Zora Vidović, ministar finansija Srpske.

Otvaranja računa na svoje ime oslobođena su jedino djeca i mladi s posebnim potrebama. Njihovi roditelji i staratelji će morati podnijeti zahtjev pismenim putem, nakon čega će sredstva leći na njihov račun.

Do kraja jula će biti završena isplata za sve mlade od 16 do 29 godina koji se prijave preko aplikacije, a u avgustu će jednokratnu pomoć u istom iznosu dobiti penzioneri i borci. Nova isplata od 100 KM za mlade Republike Srpske planirana je već za seprembar.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.