Policija podnijela izvještaj protiv Stanivukovića

Policija podnijela izvještaj protiv Stanivukovića

Banjalučka policija podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Iz Policijske uprave Banjaluka su, uz navođenje inicijala prijavljene osobe, precizirali da je izvještaj podnesen zbog postojanja osnova sumnje za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

„Lice D.S. se sumnjiči da je dana 5.aprila ove godine, ispred Administrativne službe grada Banjaluka, kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije postupilo suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i suprotno odrebama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti iako je bio dužan i mogao biti svjestan da na taj način može uticati na odluku građana da svojim ponašanjem postupaju suprotno mjerama za suzbijanje virusa korona“, saopštili su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Stanivuković je u četvrtak saslušan u Policijskoj upravi Banjaluka u vezi sa ovim slučajem.

Pred okupljanje građane, koji se nisu pridržavali epidemioloških mjera 5.aprila, i Stanivuković je izašao bez zaštitne maske, ignorišući i druge preporuka u vrijeme pandemije korona virusa.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.