PU Zvornik demantovala pisanja federalnih medija: Pokušaj uznemiravanja javnosti i pogoršanja bezbjednosti

PU Zvornik demantovala pisanja federalnih medija: Pokušaj uznemiravanja javnosti i pogoršanja bezbjednosti

PU Zvornik demantovala pisanja federalnih medija.

Policijska uprava Zvornik, demantovala je navode pojedinih federalnih medija koji pišu kako „pripadnici MUP-a Srpske sa dugim cijevima hodaju po Srebrenici“.

Neprimjereno je pisanje pojedinih federalnih medija koji takvu izjavu žele da potkrijepe fotografijom naoružanih policijskih službenika Jedinice za podršku, a koja je ukinuta još 2019. godine, kažu između ostalog iz zvorničke policije.

– Policijska uprava Zvornik demantuje navode Еmira Suljagića koji iznošenjem neistina o tome da su ulice u Srebrenicu pune policijskih službenika sa dugim cijevima pokušava da uznemiri javnost i pogorša stanje bezbjednosti u toj opštini. Stanje bezbjednosti na području Srebrenice, kao i drugih podrinjskih opština je povoljno, te se u tom smislu ne preduzimaju nikakve pojačane mjere – navodi se u saopštenju PU Zvornik te se dodaje:

– Pozivamo predstavnika medija, ali poštuje osnovne norme novinarskog izvještavanja a nadležne organe da reaguju na iznošenje ovakvih neistina čiji je cilj zastrašivanje – kažu iz PU Zvornik.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.