Putin predsjedavao sastanku ruskog Savjeta bezbjednost

Putin predsjedavao sastanku ruskog Savjeta bezbjednost

Predsjednik Rusije Vladimir Putin predsjedavao je danas sastanku ruskog Savjeta bezbjednosti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Sputnjik“ je javio da su sastanku prisustvovali ruski premijer Mihail Mišustin, predsjedavajući Državne dume Vjačeslav Volodin, zamjenik predsjednika ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev, sekretar Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, šef Federalne službe bezbjednosti /FSB/ Aleksandar Bortnikov, šef Spoljne obavještajne službe Sergej Nariškin i specijalni predstavnik ruskog predsjednika za ekologiju i saobraćaj Sergej Ivanov.

„Učesnici sastanka razmijenili su mišljenja o trenutnoj makroekonomskoj situaciji u zemlji. Ministar odbrane Šojgu obavijestio ih je o napretku specijalne vojne operacije, kao i o nastojanjima vojske da obezbijedi humanitarnu pomoć, osigura bezbjednost i popravi ključnu infrastrukturu u oslobođenim teritorijama – rekao je Peskov.

On je istakao da je u plan i program sastanka uvršteno i pitanje zapadnih sankcija Rusiji.

Zvaničnici su tokom sastanka izrazili nezadovoljstvo „tromošću“ ukrajinske strane kada je riječ o aktivnom učešću u procesu pregovora.

Rusija je 24. februara započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, nakon poziva samoproglašenih republika u Donbasu Moskvi da pomogne u odbrani od ukrajinskih provokacija.

Zapadne zemlje su na početak operacije odgovorile nizom sankcija Moskvi.

Share

Jedan komentar na “Putin predsjedavao sastanku ruskog Savjeta bezbjednost

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.