Radnici TOBL-a tvrde da TRPE MOBING?!

Radnici TOBL-a tvrde da TRPE MOBING?!

Kabadahijsko ponašanje, osionost i neznanje pojedinih kadrova Ujedinjene Srpske uništiće i ono malo rejtinga, koji je ostao Turističkoj organizaciji Banjaluke (TOBL), tvrde upućeni, koji iz straha od odmazde ne žele da se predstave. Iako je gotovo dvije decenije mukotrpno stvaran turistički imidž najvećeg grada Republike Srpske, pulenima Nenada Stevandića na rukovodećim pozicijama TOBL-a to kao da ništa ne znači. Ali, zato ne propuštaju priliku da „starim” radnicima svakodnevnim, kako se može čuti, ponekad i neprimjerenim ponašanjem daju do znanja  kako su oni i samo oni, suvereni vladari turizma. O poslovnoj kulturi i komunikaciji nepotrebno je pisati, ako se uzme u obzir nedolično, pa nerijetko i drsko ponašanje pojedinaca iz upravljačke strukture TOBL-a, tvrde upućeni, koji uskoro najavljuju još dokaza koje će predstaviti javnosti.

Udaraju na najslabije!?

Stevandićevi odabranici pokušavajući da, bez imalo zazora, preuzmu sve poslove, od turizmologa do radnika marketinga.

Čak ne prezaju i od mobingovanja zaposlenih, kojim svakodnevno prijete “ukidanjem Turističke”, pa i „ostankom bez plata”.

Kako navode naši izvori u Gradskoj upravi, upoznati sa cijelom situacijom, ne prođe dan bez omalovažavanja određenih radnika i njihovih poslova.

Jednom riječu na sceni je – mobing!

Prvi udarci pali su po čuvarskoj službi, gdje koeficijent za radno mjesto nije dostojan čak ni da se napiše.

Prekovremeni rad nije im dovoljno plaćen, a uslovi u kojima provode rade sate su krajnje nehumani.

U to se može uvjeriti svaki od stanovnika Banjaluke.

Umjesto da rade na poboljšanju uslova rada, turistički “ekskluzivci” Nenada Stevandića ne staju sa pokušajima da se čuvarska služba ukine i da radnike ostave na ulici.

I to u ovo krizno vrijeme.

Vrsni turizmolozi, potkovani zvanjem, znanjem i iskustvom od po petnestak godina staža, odjednom “ne znaju ništa” te im se, tvrde upućeni u banjalučkoj Gradskoj upravi, naredbodavno skreće pažnja da se „uhvate” tehničkih stvari, skupljenja smeća i poslova koji su u “pravničkoj” oblasti! Reklo bi se, mobing, onaj tačno naveden u definiciji!

„Mućkaju u skladu s propisi”

Javne nabavke i tenderi nikako da se privedu kraju.

Neki od upućenih u dešavanja u TOBL-u rekoše nam da se “namještaju” i kroz “ubacivanje” marketinških agencija koje su radile i koje će raditi kampanju za DOKTORA!

Da li DR zna za ovakve marifetluke?! Možda i ne zna…Ima li zdrave logike plaćati marketinšku agenciju pored dovoljno zaposlenih u TOBL-u? Samo će nam se kazati!

Vrhunac, kako se tvrdi, osvetničkog ponašanja Stevandićevih kadrova je čistka koja je počela od Ostoje Barašina, bivšeg direktora TOBL-a i potonjeg savjetnika kojeg nikad ništa nisu pitali.

Mada je bio direktor gotovo devet godina! I na kraju otišao iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

Tal sa PDP-om?

Na nedavnoj sjednici Skupštine grada Banjaluka pomenuo je savjetničko mjesto u Turističkoj organizaciji, čije ukidanje su tražile njene predstavinci/e.

Zatim je veliki buku zamijenila tišina.

Sada se šuška da će mjesto sa kojeg je protjeran Barašin zauzeti opet kadar Ujedinjene Srpske!

Toliko o ukidanju radnog mjesta savjetnika!

Kako stvari stoje, ima još onih koje bi mogla zadesiti  Barašinova sudbina, jer nisu podobni, po uzusima Ujedinjene Srpske, iako su sposobni!

Vješto krijući dobre odnose sa PDP-ovima u Gradskoj upravi Banjaluke, pojedinci iz Ujedinjene Srpske zdušno rade na mobingovanju i guranju u ćošak, onih koji imaju bilo kakve veze sa SNSD-om ili popiju kavu sa nekim iz “te stranke”.

Da li je Banjaluci i njenom turizmu potrebno ovakvo ponašanje pojedinim kadrovima Ujedinjene Srpske?

autor:faktormagzin, tekst je izašao u FM 52 štampanom izdanju od 16 juna 2022. godine

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.