Blokiran most Gazela ka Novom Beogradu!

Blokiran most Gazela ka Novom Beogradu!

Blokada mosta Gazela u pravcu ka Novom Beogradu usljed protest „Srbija protiv nasilja“ stvorila je veliki problem za građane prestonice Srbije.

Skup pod nazivom „Srbija protiv nasilja“ dešava usred špica, kada se ljudi vraćaju sa svojih radnih mjesta, pa je to stvorilo dodatnu gužvu na saobraćajnici.

Uslijed blokade, vozila se okreću i idu suprotnim smjerom na Gazeli, u pokušaju da izbjegnu blokadu koja može trajati i satima, prenosi „Informer“.

Drugi protest „Srbija protiv nasilja“, u organizaciji nekoliko opozicionih stranaka, počeo je u petak ispred Narodne skupštine u Beogradu. Kako je najavljeno, prvo su pročitani zahtjevi protesta, a onda se povorka u tišini uputila u blokadu mosta Gazela, koja bi trebalo da traje dva sata.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da policija neće postavljati kordone i da će djelovati samo ukoliko budu u pitanju ljudski životi.

Podsjećamo, prvi protest „Srbija protiv nasilja“, koji se održao u ponedjeljak, 8. maja, okupio je, prema tvrdnjama organizatora, 50.000 ljudi. Organizatori protesta zahvalili su policiji jer se tokom tog skupa ponašala po zakonu i pozvali pripadnike policije da se tako ponašaju i tokom današnjeg protesta, prenosi „N1„.

MUP je obavijestio organizatore da je blokada autoputa i mosta Gazela zabranjena i podleže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti i da će pripadnici policije u skladu s tim i regovati.

autor:nezavisne.com foto:nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.