Dačić najavio posjetu Moskvi: „Ako može Sijarto, možemo i mi“

Dačić najavio posjetu Moskvi: „Ako može Sijarto, možemo i mi“

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je danas da će do kraja godine posjetiti Moskvu gdje bi trebalo da se sastane sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim i najavio da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić putuje u Kinu gdje će učestvovati na samitu „Pojas i put“.

„Naravno da ću se sastati sa svojim kolegom Sergejom Lavrovom. Kad može ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto da ide u Moskvu što ne bismo mogli mi?“, naveo je Dačić.

Dačić, koji je i kopredsjednik Mešovitog komiteta za saradnju sa Rusijom, istakao je da je Srbija ostala dužna Lavrovu sastanak jer on nije mogao da dođe u Srbiju, niti je prethodnik Nikola Selaković otišao u Moskvu.

On je dodao da u ponedjeljak, 4. septembra, ide u DŽakartu gdje će potpisati pristupanje Srbije Asocijaciji država Jugoistočne Azije /ASEAN/.

„Već 10 godina apliciramo. Svaka zemlja treba da da saglasnost i to je bilo jako teško. Izuzetno važna stvar za nas, da imamo još jedan mehanizam za saradnju“, rekao je on za Televiziju „Hepi“.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.