Dan D za odnose Prištine i Beograda!

Dan D za odnose Prištine i Beograda!

Sastanci predstavnika EU sa predsjednikom Srbije Aleksandarom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem počeli su danas oko 15 časova u Briselu.

Kako prenose srpski mediji, predstavnici EU najprije će odvojeno razgovarati sa Vučićem i Kurtijem, a  zatim slijedi zajednički sastanak.

Podsjećamo, Vučić je danas, pred polazak u Brisel, poručio da neće biti kapitulacije niti povratka u devedesete i da će Srbija ići naprijed ma koliko to teško bilo.

“Za 15 minuta krećemo za Brisel obavili smo poslednje pripreme. Hoću da se zahvalim onom delu u Srbiji koji ima poverenja u svoje državno rukovodstvo i koji veruje da ćemo uraditi ono što je najbolje za našu zemlju”, naveo je Vučić na svom Instagram nalogu “budućnostsrbije”.

DA SE PRESVUČEM I ZA 15 MINUTA KREĆEM U BRISEL: Pred kamerom u izdanju u kakvom ga ređe viđate

Dodao je da neće biti kapitulacije.

“A oni koji se unapred spremaju da nas napadaju kako ćemo potpisati nešto, jer ćemo tako biti izdajnici, i unapred znaju da smo krivi i da se vraćamo u devedesete, mogu samo da im kažem da se ne sekiraju”, poručio je Vučić.

I izaslanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabriel Eskobar nalazi se u Briselu i trebalo bi da se sastane sa predsjednikom Srbije, saznaje Tanjug  iz diplomatskih izvora.

Prema navodima ovih izvora, susreti će biti održani uoči razgovora lidera koja treba da počne u sjedištu Evropske unije tokom dana.

Nakon ovih susreta najavljeno je da će evropski šef diplomatije Žozep Borelj održati konferenciju za novinare.

Podsjećamo, u Briselu se danas održava nova runda pregovora Beograda i Prištine. Tema sastanka je francusko-njemački, odnosno evropski prijedlog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

autor:agencije, foto: faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.