Goran Džonić podvalio sinove, da bi sačuvao ljubavnicu?

Goran Džonić podvalio sinove, da bi sačuvao ljubavnicu?

Goran Džonić podvalio je sinove kao sačesnice, da bi sačuvao identitet prisutne, navodno ljubavnice na mjestu zločina. Goran Džonić je i dalje jedini osumnjičeni.

U novom saslušanju Goran Džonić osumnjičen za ubistvo porodice Đokić u salu Moravac, zakazano je u VJT u Nišu. On bi se izjasnio i zbog čega je rođene sinove, ali i dvojicu komšija označio kao svoje saučesnike. Uprkos tome što je znao oni nemaju veze sa zločinom.

Goran Džonić i monstruozno djelo

Kako izvor Kurira otkriva, sumnja se da je Džonić namjerno slagao. Optužio je sinove Stefana i Milan i braću Milošević iz Moravca, Kostadin i Konstantin, da su mu pomagali u zločinu. Sve u cilju da bi zaštitio svog pravog pomagača u ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25).

– On prvo mora da otkrije zašto je umiješan, tj. zašto je učinio tako monstruozno krivično djelo. Zatim mora da objasni zašto je imenovao sinove za saučesnike kada je znao da su oni u vrijeme ubistva bili svako na svom poslu. Takođe, Džonić bi trebalo da odgovori i na pitanje da li je braću Milošević umješao u masakr jer je znao da imaju kriminalnu prošlost i da su kao takvi pogodni za to da uperi prst u njih – kaže izvor Kurira i dodaje da sve ove nelogičnosti tužilac mora da razjasni.

Gorana, Gordana i Lidije Đokić
Ubijena porodica Djokic

Sagovornik Kurira kaže da protiv braće Džonić i braće Milošević zasad nema drugih dokaza, osim izjave Gorana Džonića. Kolege Stefana Džonića su u ponedjeljak u tužilaštvu potvrdile njegov alibi. Rekli su da je on u noći između 26. i 27. septembra bio na poslu u Vojsci Srbije. Izvor kaže i da se očekuje da će i kolege Milana Džonića, ali i svjedoci braće Milošević, potvrditi njihove alibije.

– Ipak, postavlja se pitanje da li je vatrogasac u penziji sasvim sam počinio ubistvo ili je morao da ima jednog saučesnika – kaže izvor.

Džonić krije pomagača

– Sve je više onih koji veruju da Džonić svjesno sabotira istragu kako bi zaštitio nekoga, a ko je možda sa njim počinio ovo zlodjelo. Namjerno je istražiteljima ukazao na pogrešne ljude kao svoje saučesnike kako bi možda pravi saučesnik ili čak egzekutor imao vremena da se skloni. Ono što je istražiteljima još uvijek interesantno jeste i jedna minđuša nađena na mjestu gde su spaljena i zakopana tijela Đokića. Zbog nje je otvorena sumnja da je Džonić imao ženskog pomagača, odnosno ljubavnicu.

– Na mjestu spaljivanja tijela nađena je ženska minđuša, ali se ne zna da li je ovaj komad nakita pripadao Gordani ili Lidiji. Ukoliko se utvrdi da minđuša nije pripadala ubijenim ženama, onda je nesumnjivo pripadala nekome ko je bio na mjestu zločina – kaže sagovornik.

Podsjetimo, Goran Džonić je na saslušanjima u policiji više puta menjao iskaz, a u tužilaštvu se branio ćutanjem.

Motiv Gorana Džonića

Zavist ili ljubomora

Dalja istraga bi trebalo da odgovori i na pitanje zašto su Ðokići ubijeni, pa spaljeni.

– Goran Džonić je znao da njegov brat od tetke, vlasnik mjenjačnice Goran Ðokić, novac drži u automobilu. Zašto jednostavno nije ukrao kola? Da li, pored novca, postoji još neki motiv za svirepo ubistvo, kao što su ljubomora ili zavist – kaže izvor iz istrage i dodaje da pištolj ubijenog Gorana još nije pronađen.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.