Vučić: Jedan od najtežih dana, postoji bojazan da je stradao i četvrti Srbin

Vučić: Jedan od najtežih dana, postoji bojazan da je stradao i četvrti Srbin

Jedan od najtežih dana.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da je danas jedan od najtežih dana za Srbiju i njen narod, od 2004. i 2008. godine.

Predsjednik Srbije izjavio je da su danas trojica Srba sa Kosova i Metohije stradala, dvojica od snajperske vatre sa velike udaljenosti, kada nije bilo potrebno da budu likvidirani, a postoji bojazan da je stradao i četvrti Srbin.

„Noćas oko 2.46 grupa Srba sa KiM postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj, na sjeveru KiM. Zatim dolazi i Kosovska policija koja pokušava da ukloni barikade, zatim dolazi do sukoba. U sukobu je ubijen policajac i ranjeno još jedno lice. U 8.57 administrativni prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni, pucnjave i okršaji i dalje traju. U 10.15 Albanci saopštavaju da su četiri srpske opštine zona antiterorističke operacije“, navodi Vučić.

On ističe da je „svakoga dana u Briselu i Njujorku upozoravao da do svega ovoga može da dođe“, ali da je malo ko htio da sluša.

„Srbi su se pobunili, ne želeći da trpe Kurtijev teror. Od 3. novembra kada je Kurti iz Berlina smijenio komandira Đurića, 62 puta su koristili takozvanu kosovsku policiju protiv Srba“, dodaje predsjednik Srbije i napominje da ni na jedan način ne pravda ubistvo albanskog policajca.

Vučić kaže da su trojica Srba sa KiM stradali, dvojica sasvim izvjesno od snajperske vatre, sa velike udaljenosti, dok su dvije osobe teško ranjene. Postoji bojazan da je stradalo i četvrto lice.

Prema riječima predsjednika Srbije, desetine Srba su za više od jednog sata bili potpuno okruženi i desio se brutalan napad na njih.

„Pratili smo, presretali, šta je ta albanska policija radila, mi ćemo vam pokazati dokaze, možda čak već tokom konferencije, čekamo samo zbog prevoda. Oni su koristili snajpere i izvršili pogotke i na privatne kuće, gdje nikoga nije bilo, gdje su starci sjedeli u kući. Ta lica su, prema našim saznanjima, došla do manastira Banjska jer su imali dvojicu mladića koji su bili povrijeđeni i kojima je bila potrebna pomoć. Ovo je bio razlog zašto su to uradili. Onda je krenula spin revolucija od jutros. Jednom je palo na pamet da bi trebalo ponovo da optuže Srbiju“, objašnjava Vučić.

Albanski portali su objavili da je ubijen Pavle Bihali, kako bi napravili vezu sa Beogradom, kazao je predsjednik te dodao kako su albanski mediji pustili mnoštvo infrormacija koje su notorne laži, kao i ona da se vjernike monaštvo drži kao taoce.

„Pokazaću vam kako su hvaleći se da su ubili teroristi pokazali snimak iz Nagorno Karabaha. Nije bilo važno kako će da slažu, već da se krivica za ubistvo albanskog policajca svali na Beograd i da pokažu kako imaju pravo maltretirati građane na sjeveru KiM. Posebno su napadali i srpsku pravoslavnu crkvu, po staroj mantri i notornoj laži da se preko crkve prenosi neko oružje. O tome je lagao i Kurti i svi drugi. Podrazumijeva se svako normalan će osuditi ubistvo, ali je interesantno da za pokušaj ubistva niko nije izdao saopštenje o „gnusnom“ ili „odvratnom“ sa čim smo saglasni. Samo ih pitam šta bi sa Dragišom Galjakom i šta je sa istragom za njegov pokušaj ubistva. Zato što ih to ne zanima, jer su takvom brzinom opkolili Srbe i pokazali kako su oni krivi za sve,“ kaže Vučić.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.