JEZIV SLUČAJ U KIKINDI: Tijelo žene pronađeno mjesec dana poslije smrti

JEZIV SLUČAJ U KIKINDI: Tijelo žene pronađeno mjesec dana poslije smrti

Tijelo Donke S. (78) pronađeno je proteklog četvrtka u kući u kojoj je sama živjela i tek tada se ispostavilo da je žena preminula još prije mjesec dana, ali da to niko nije primijetio.

Čak ni njena bliska rodbina, koja je, očigledno, nije dovoljno često obilazila iako žive u istom gradu. Tijelo žene u prizemnoj kući, u Ulici Rade Trnića, otkrila je policija, koju je pozvala komšinica Zorica Momić, koja se pitala zašto danima ne sreće Donku na ulici. Policiju je provalila vrata i u jednoj sobi zatekla tijelo žene.

– Primijetila sam da je nema, da ne izlazi iz kuće danima. Ona se posljednjih godinu dana mnogo promijenila, počela je da se zatvara, kao da se bojala da izlazi. Onda sam zapazila da ne uzima račune za komunalije iz sandučeta, a znala sam da je sve redovno plaćala. Kako su se računi gomilali, tako je moja sumnja uvećavala. Kada sam vidjela da je sanduče puno, da ništa nije uzela, pozvala sam policiju. Oni su provalili u kuću i zatekli leš. Rekli su mi da je umrla sigurno prije mjesec dana – tužno priča Zorica Momić, kojoj je mnogo žao stare komšinice, koja je doživela tragičan kraj.

Preminula žena ima najbližu rodbinu, brata i sestru, koji žive u Kikindi i Bašaidu, ali, po svemu sudeći, nisu pazili na nju niti su je obilazili dovoljno često. Zbog toga je Donka S. pre izvesnog vremena zaključila ugovor o doživotnom izdržavanju sa jednim komšijom. Međutim, ugovor je raskinula.

– Donka je živela sama. Muž joj je umro pre pet, šest godina, a decu nisu umali. Ima sestru i dva brata, žive u Kikindi i u selu Bašaid. Upoznala sam ih tek na sahrani. Kažu da su dolazili do njene kuće, ali im ona nije otvarala. Navodno su pokušavali da uspostave kontakt, ali nisu uspeli. Fiksni telefon joj se davno pokvario, a ona nije imala novca da kupi drugi. Živela je od penzije, od oko 15.000 dinara. Bila je divna žena. Mene je posle teške operacije svakodnevno obilazila. Izgleda da je samoću teško podnosila. Bilo joj je žao što se komšije ne druže kao nekada. Ranije je dolazila kod nas, ali poslednjih godinu dana nije više bila druželjubiva. Primetila sam da je pinekad izlazila noću samo do kapije – priseća se Zorica Momić, uz tugu i žalost što ranije nije regovala.

izvor Novosti

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.