Milatović negira Dejtonski mirovni sporazum

Milatović negira Dejtonski mirovni sporazum

Milatović negira Dejtonski mirovni sporazum.

„Raduje se Crna Gora u koju si došao“ – tim riječima je predsjednik Republike Srpske dočekan u Podgorici. Ipak, njegov dolazak nije sve obradovao.

Predsjednik Crne Gore negira postojanje Srpske. Kaže Jakov Milatović da „poznaje samo BiH bez entiteta“. Očigledno svjesno, prvi čovjek Crne Gore potiskuje činjenicu da bez Republike Srpske nema BiH.

„Bio sam u posjeti Skupštini Crne Gore i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću. Ne poznajem unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali nisam ni očekivao da me pozove Milatović, niti da se sastanem s njim. Njegova izjava da će posjetiti i da poznaje samo BiH, bez entiteta, predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma“, napisao je na mreži Iks predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Jakov Milatović je postao predsjednik zahvaljujući dominantno i presudno srpskom narodu, podsjeća Vladislav Dajković, predsjednik Slobodne Crne Gore. Negativne, maliciozne komentare, kako kaže, ne treba uzimati za ozbiljno.

„To su, uglavnom, ljudi koji dočekuju ovdje sa cvijećem okupatore, koji dočekuju predstavnike NATO saveza koji je prije 20-ak godina bombardovao našu zemlju i ubijao našu djecu. Dakle, njihov mentalitet ne poznaje slobodarski duh, ne poznaje slobodne ljude, kakav je i gospodin Dodik na kraju krajeva“, kaže Dajković.

Još jedan podsjetnik stiže i od Milana Kneževića i to na ranije vođen naglašen antisrpski narativ i iz Skupštine i iz institucija države Crne Gore.

„Sama činjenica da je gospodin Mandić sada predsjednik skupštine Crne Gore i da će naša koalicija u značajnoj mjeri učestvovati u izvršnoj vlasti, govori o tome da sada duvaju bolji vjetrovi i u Skupštini i u institucijama i vjerujem da će se saradnja sa Republikom Srpskom i BiH dodatno produbiti na opštu korist građana Crne Gore, i BiH i Republike Srpske“, kaže Knežević, koji je poslanik u SKupštini Crne Gore.

Dobre strane posjete vide i analitičari, kako u Crnoj Gori, tako i u Srpskoj. Stiže poruka i da bi Milatoviću bilo pametno makar da se srpskom narodu ne konfrontira.

„„Jakov Milatović je na liniji onih političara, kao što je npr. Bećirović kod nas, koji su pred izbore pričali jednu priču, kada im je trebala podrška Srba, podrška Srba u Crnoj Gori, a u BiH je to bilo ne toliko suprotstavljanje Srbima. Međutim, kada su zaposjeli svoje funkcije, priča se okrenula u potpunosti na drugu stranu i u potpunosti sa, čak ni šta ЕU insistira, nego ono što oni misle da bi se dopalo ЕU“, rekao je politikolog Vojislav Savić.

„Smatram da Crna Gora i Republika Srpska ima mnogo toga što ekonomski može da nas povezuje i gdje treba da se ekonomski sarađuje. Čitava Еvropa gleda da pronađe neku tačku spajanja po ekonomiji. Mislim, ko je upućeniji jedni na druge, nego Crna Gora i Republika Srpska?“, poručuje Đorđe Savović, urednik informativnog programa „Adria Televizije“.

Posjeta Podgorici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika bila je za divljenje, podvukao je to još jednom predsjednik crnogorskog Parlamenta.

O tome bi trebalo da govori sutra na kolegijumu predsjednika Skupštine.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.