Na JADRANU naplaćuju „česmovaču“: Konobar mu donio račun pa ga šokirao- EVO koliko je platio čašu obične vode

Na JADRANU naplaćuju „česmovaču“: Konobar mu donio račun pa ga šokirao- EVO koliko je platio čašu obične vode

Ugostitelji sa Jadrana, navikli su nas ove sezone na čudne cijene, ali jedan od vlasnika kafića, definitivno je otišao korak dalje.

 

Na formu Redit, pojavio se fiskalni račun iz jednog od ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, a na kojem se vidi kako se gostima naplaćuje najobičnija voda iz česme koju konobari sipaju u čašu. Cijena ovog pića, prema računu iznosi jednu kunu, odnosno oko 16 dinara.

– Naplaćivanje vode iz česme. Čaša jedna kuna. Jeste li to već primjetili negdje ili je to novi trend – stajalo je u opisu fotografije računa.

U komentarima koji su nastupili, reditori su uglavnom pisali kako nisu doživjeli tako nešto ali da je u pojednim evropskim zemljama normalno da se ne daje čaša vode uz kupljenu kafu.

– Mi smo još dobri, bila sam prije dvije nedelje bila u Belgiji. Tamo uz kafu ne dobiješ čašu vode, a ako slučajno želš vode donesu ti vodu iz flašice pa plati dodatnih četiri, pet evra – naspisala je jedna korisnica.

Druga je dodala kako je to praksa koja je nastala zbog “žedne djece”.

– Ima kafića koji to rade redovno, navodno jer ih djeca pitaju da piju svako malo – napisao je ovaj reditor.

Da ova stavka nije baš fer, bio je stav i sledećeg mladića, prenosi Blic.

– Ovo mi je ok ako si došao samo na čašu vode, ali sad ako piješ kafu u redu je dobiti je za džabe – glasio je njegov komentar.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.