Nema više šopinga u Hrvatskoj bez kovid potvrda?

Nema više šopinga u Hrvatskoj bez kovid potvrda?

Današnji broj od 6310 novo-pozitivnih na koronavirus u Hrvatskoj govori da je situacija s epidemijom alarmantna i da hitno treba pooštriti epidemiološke mjera ne bi li se barem dijelom spriječio kolaps zdravstvenog sistema te smanjio broj umrlih.

Među testiranima bila je gotovo polovina zaraženih, a povećan je broj hospitaliziranih na 1680 od kojih 219 na respiratoru. To znači da je zauzeto 75 posto bolničkih kreveta i da je zauzeto oko 30 posto respiratora. Umrle su 32 osobe.

autor: Jutarnji.hr

Ministar zdravlja Hravstke, Vili Beroš potvrdio je na pres konferenciji nakon sjednice Vlade da će Krizni štab uvesti nove mjere.

– Imamo daleko manje hospitatalizovanih nego na vrhuncu drugog i trećeg talasa. Ali broj će sigurno rasti. Reagovaćemo kao Vlada i  Krizni štab, usuglašavamo nove mjere i objavićemo ih sutra javnosti, rekao je Beroš.

Covid potvrde za shopping centre, restorane…

Navodno bi se do sutra trebale predložiti neke mjere koje bi za dvije ili tri sedmice ipak smirile situaciju.

„Sve je na stolu, ali odluke još nema“, tvrde nadležni.

Navodno jedino za sad sigurno je da se nastava za djecu ne bi potpuno preselila online, ali bi konačno trebala krenuti intezivnija upotreba covid potvrda.

Moguće je da će biti potrebne za shopping centre, ali i za kafiće i restorane, kao i neke druge zatvorene javne prostore. Kontrolisaće se nošenje maski u zatvorenom. Na stolu je navodno i moguće smanjivanje broja učesnika okupljanja, čak i uz covid potvrdu.

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.