Dačić: Nesumnjivo se radi o terorističkom aktu!

Dačić: Nesumnjivo se radi o terorističkom aktu!

Nesumnjivo se radi o terorističkom aktu.

Nesumnjivo se radi o terorističkom aktu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić povodom napada na pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu.

Pripadnik Žandarmerije M.J. (34) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo.

„Nepoznato lice je više puta prilazilo policajcu, postavljalo mu pitanja, recimo, gdje je muzej. Onda se lice vratilo i iz kese izvadilo samostrel i ranilo pripadnika Žandarmerije. Nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu, napadu na našu državu. Uhapšeno je još lica koja su poznata policiji“, rekao je Dačić.

POVEZANA VIJEST:

Pripadnik Žandarmerije ranjen u Beogradu, napadač likvidiran

Dodao je da je policajcu život sačuvalo to što nije izvadio strijelu iz vrata:

„Policajac je uspio da odbrani ambasadu, svoj život. Mi smo mislili da će biti živ, da možemo da saznamo još nešto. Činjenica je da se radi o vehabijama. Osim samostrela, bio je naoružan i nožem. Prvo treba utvrditi tačan identitet te osobe. Njegove relacije, sa kim je povezan, šta je i da li je nešto vezano za njega što se tiče terorizma. Mi sada pričamo o mogućim motivima, nema drugog motiva zašto bi neko napao Žandarma. Zadržano je još jedno lice koje se kretalo blizu komande. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko sati imati identitet osobe, da će stvari biti jasnije. U ambasadi niko nije bio ugrožen u trenutku napada, njih obezbjeđuju druge jedinice. Inače, javile su nam se druge države da pomognu u istrazi“, kaže Dačić.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.