NOVE JEZIVE PRETNJE DR KONU: Na zgradi u kojoj živi ispisan grafit KON=MENGELE!

NOVE JEZIVE PRETNJE DR KONU: Na zgradi u kojoj živi ispisan grafit KON=MENGELE!

Nove prijetnje dr Predragu Konu osvanule su jutro na zgradi na kojoj živi, ovaj put upoređen je s Mengeleom, što je, mnogo potreslo dr Kona.

Podsetimo, dr Kon je dobio i policijsko obezbjeđenje zbog protesta i vređanja, pretnji smrću, u kojima su antivakseri prijetili da će završiti kao Zoran Đinđić i da ga treba likvidirati.

Nova pretnja i novo uznemiravanje uslijedilo je jutros, a dr Kon, kada je izašao iz zgrade, bio je vidno uznemiren zbog onoga što je vidio.

Radnici Gradske čistoće već su izašli na teren da prekreče sramni grafit, navodi Kurir.

Te poruke su, ističe dr Kon, veoma opasne i jasan poziv na linč.

„Nekome je to šala. Posebno onima koji gledaju sa strane i navijaju. Meni to nije šala, i nije nikome ko je pripadnik jevrejskog naroda. Ta mješavina antisemitizma koja se dešava je nešto što nikada nisam očekivao da ću videti u Srbiji“, rekao je Kon za RTS.

Kaže da je svjestan da to postoji u našem društvu. Znao je da će biti pritisaka, jer već više od deset godina prima pretnje od protivnika vakcinacije koje su uvijek mješane sa antisemitizmom, ali da do sada nije želio da reaguje.

„Uvijek sam mislio da je važnije učiti ljude šta je značajno, i koliko su vakcine temelj čuvanja zdravlja naroda. Čini mi se da bi mi lakše bilo i da me pretuku nego što su umješali antisemitizam“, rekao je Predrag Kon.

Kaže da mu niko nije nudio zaštitu ali da je jasno da se prati ono što se dešava posljednjih nedjelja i vjeruje da će neka konkretna odluka biti vrlo brzo doneta.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.