Od posljedica korone u Beogradu preminuo dječak od 17 godina

Od posljedica korone u Beogradu preminuo dječak od 17 godina

Dječak star 17 godina, koji je zbog kovida bio na respiratoru u Institutu za majku i dijete „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu preminuo je od posljedica infekcije virusom korona, a kako je rekao prof. dr Predrag Minić, načelnik pulmologije iz ovog instituta, medicinski radnici uradili su sve da spasu mladića.

Dječak se na vještačkoj ventilaciji nalazio skoro četiri nedjelje, ubrzo pošto je primljen na liječenje u ovu ustanovu.

„On je stigao kod nas iz unutrašnjosti, pošto su ga u lokalnoj bolnici poslije pozitivnog testa na virus korona hitno uputili za Beograd“, rekao je za „Večernje novosti“ profesor Minić.

On je dodao da je dječak bio malo gojazan, ali nije imao nikakvih pridruženih bolesti.

„Virus korona koji je njega zahvatio bio je iste jačine kao onaj kod odraslih ljudi. Ubrzo po primanju u našu bolnicu, gde je proveo četiri nedelje, morali smo da ga priključimo na respirator. Nažalost, posle herojske borbe svih zaposlenih, tinejdžer je juče izgubio najbitniju životnu bitku“, rekao je Minić.

On je dodao da, ipak, ima i neke dobre vujesti o liječenju malih kovid pacijenata.

„Pre nekoliko dana uspeli smo da skinemo bebu od šest meseci sa respiratora, a juče i sedmogodišnje dete“, kazao je prof. Minić, dodajući da je to fantastičan uspjeh, pošto su prognoze za njih dvoje bile izuzetno loše.

„U našoj ustanovi imamo još jedno dete na respiratoru, ali mogu da kažem da smo umereni optimisti poslednjih nekoliko dana da će se sve srećno završiti“, zaključio je on.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.