Optužen odbjegli vođa “škaljaraca”

Optužen odbjegli vođa “škaljaraca”

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv odbjeglog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića iz Kotora za podstrekivanje na likvidaciju pripadnika suprotstavljenog “kavačkog” klana.

 

Optužnica Vukotića tereti da je zajedno sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju čije je pripadnike podstrekavao na likvidacije “kavčana” među kojima su Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk i Marko Miljković, potvrđeno je “Pobjedi” iz Višeg suda.

Osim Vukotića, na najnovijoj optužnici Specijalnog državnog tužilaštva su i Nikšićanin Jovan Mrvaljević, kao i Vladan Mijušković koji su u bjekstvu.

– Optužnica Specijalnog državnog tužilaštva protiv J.V. zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije član 401a stav jedan i teško ubistvo putem podstrekavanja, J.M. i V.M. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije dostavljena je Višem sudu na kontrolu koja će biti zakazana u zakonskom roku – kazala je za “Pobjedu” savjetnik za odnose sa javnošću Marija Raković.

Optužbe Specijalnog državnog tužilaštva protiv Vukotića, Mrvaljevića i Mijuškovića se temelje na transkriptima “Skaj” komunikacija koje su ovi optuženi obavljali preko kriptovanih telefona, a koje je crnogorskoj policiji dostavio Europol.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.