Pronađeno tijelo Mateja Periša? Evo šta je nađeno na licu mjesta (FOTO)

Pronađeno tijelo Mateja Periša? Evo šta je nađeno na licu mjesta (FOTO)

Tijelo mlađeg muškarca nađeno je jutros oko 9.35 kod Ade Huje, a garderoba na muškarcu odgovora nestalom Mateju Perišu.

 

Na tijelu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

Identifikacija će biti potvrđena na osnovu DNK analize, upoređivanjem DNK leđa sa DNK profilom oca nestalog Periša, Nenadom Perišem.

Telo je nađeno u fazi raspadanja. Pogledajte fotografije sa lica mesta.

Forenzičar Časlav Ristić, tokom pet mjeseci potrage za nestalim Splićaninom Matejem govorio je šta se dešava kad se neko utopi i poslije koliko vremena tijelo ispliva.

– Sve zavisi od okolnosti i od same rijeke. Mi znamo da na dnu rijeke i uz obalu ima dosta rastinja, zatim ima dosta otpada, granja i lišća koje je voda tokom rasta vodostaja donijela. Tako da sve zavisi kako je upao u vodu. Ako je upao i zakačio se u nekom granju ili rastinju, moguće je da ne ispliva nikad. Mada pošto je voda hladna, ako se samo utopio, tijelo samo mnogo kasnije ispliva na površinu, poslije mjesec, a možda čak i dva – rekao je forenzičar.

Alas Renato Grbić, koji je životni vijek proveo na rijeci i spasao nebrojeno mnogo ljudi iz talasa, rekao je ranije za Kurir da ukoliko neko tokom zime nestane u rijeci, tijelo može biti u vodi čak i do dva mjeseca.

– Iako su napolju početkom proljeća bile više temperature, to je nedovoljno da se zagrije Dunav. Mora temperatura rijeke da skoči na 10, 12 ili 15 stepeni. Truljenje organizma dovodi do oslobađanja velike količine gasova, tako da se tijelo naduva kao balon i ispliva. Ljeti, kada je voda temperature između 20 i 25 stepeni, to se dešava nevjerovatno brzo, za tri do četiri dana. Međutim, zimi je voda hladna – priča Grbić za Kurir.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.