Proširena potraga za Dankom Ilić: Mještani strahuju da je oteta

Proširena potraga za Dankom Ilić: Mještani strahuju da je oteta

Proširena potraga za Dankom Ilić.

Proširena je potraga za nestalom djevojčicom Dankom Ilić (2) u mjestu Banjsko Polje kod Bora, ali za sada još nema novih informacija, javlja reporter Tanjuga.

Potraga se širi dalje ka naseljenom dijelu Banjskog Polja, a tu su i žandari sa dobrovoljcima.

Teren pretražuju pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spašavanja i građani dobrovoljci, a dronovi i dalje nadlijeću to područje.

Kuća djevojčice iz koje je nestala je malo iznad naselja, a dio oko kuće je već pretražen, kažu nadležni.

Građani koji su se juče pojavili u velikom broju i pored najbolje namjere da pomognu, pravili su gužvu i ometali policijske pse, pa je zato danas potraga organizovana drugačije.

Zbog gužve psima tragačima su se miješali mirisi, zbog čega se danas teren pretražuje u manjim grupama dobrovoljaca od po 20 ljudi, koji se dijele i idu sa policijom, javlja reporter Tanjuga.

Svi vlasnici vikendica u naselju dobili su poziv da dođu i otvore svoje objekte, kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja.

Mještani su, kako kažu, zbunjeni i strahuju da je neko djevojčicu možda oteo i kolima odvezao.

Zbog toga se provjeravaju sva vozila na nekoliko punktova policije.

Kako se može čuti, porodica nije imućna i isključen je motiv da je možda djevojčica oteta zbog otkupa.

Ipak, nejasno je kako je djevojčica za svega 15 minuta, koliko je trebalo policiji da dođe i krene u potragu, nestala s obzirom da nije mogla daleko da ode.

Danka Ilić nestala je u ponedjeljak oko 13.45, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem „Pronađi me“ je u ponedjeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, djevojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.