RTS reagovao na tvrdnju da je Konstrakta scenografijom poručila da je na strani Rusije

RTS reagovao na tvrdnju da je Konstrakta scenografijom poručila da je na strani Rusije

Radio-televizija Srbije objavila je saopštenje povodom tvrdnji da je Konstrakta scenografijom na fotografijama u kampanji za Eurosongu poručila da podržava Rusiju.

Konstrakta je pozirala ispred stolića u obliku slova Z, nakon čega su mnogi zaključili da odobrava rusku agresiju na Ukrajinu.

Iz RTS-a su naveli da „odlučno demantuju bilo kakvu sličnu namjeru i smatraju zlonamjernim dovođenje u vezu njihove predstavnice s aktuelnom političkom situacijom u svijetu“.

„Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišteni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamjerno“, napisali su.

Dodali su da „originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svjetsku javnost, ali uvijek i jedino kao umjetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čovjeku i životu“.

Podsjećamo, Rusija je na početku agresije na Ukrajinu slovo Z koristila kao simbol raspoznavanja njene vojske. Simbol je postao negativno prepoznatljiv u cijelom svijetu, a pojedini ga poistovjećuju i s nacističkom svastikom.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.