Snažne poruke novog predsjednika Crne Gore

Snažne poruke novog predsjednika Crne Gore

Jakov Milatović, novi predsjednik Crne Gore obratio se građanima nakon pobjede na predsjedničkim izborima.

Prije samog obraćanja pozvao je Dritana Abazovića i Andriju Mandića da mu se pridruže pored govornice.

Takođe, poručio je da se napravi mjesta za sve njegove saradnike.

„Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godine i neka nam je sa srećom ova pobjeda svih nas“, rekao je Milatović.

„Neka nam je sa srećom pobjeda pomirene Crne Gore, jer je doista pobjeda pomirene Crne Gore i pobjeda svih nas. Večeras je napravila korak naprijed. Rekla je ‘zbogom’ prevaziđenom režimu i napravila veliki korak naprijed ka boljoj, ljepšoj, pravednijoj, evropskoj Crnoj Gori“, rekao je i dodao:

„Vidite i večeras ovdje kako je ovo sila zajedničke Crne Gore i upravo je ovo pobjeda svih nas. I zato je ona ovako velika i ovako istorijska. Mi smo večeras sa svim građanima i građankama rekli jedno presudno ‘zbogom’ kriminalu i korupciji i povezivanju kriminala i korupcije sa politikom. Nikad Više! Rekli smo veliko dobro veče i dobar dan jednoj bogatijoj zajedničkoj uspješnoj i evropskoj Crnoj Gori“, istakao je on.

„Večeras ostavljamo prošlost, snažno zakoračujemo u budućnost“, poručio je i pozvao sve da slave dostojanstveno.

„Srce mi je veliko zbog ovolikog povjerenje i obećavam ono što Crna Gora do sada nikada nije imala, da ću istinski biti predsjednik svih građana i građanki Crne Gore. Nikada nas više neće dijeliti, neće sirtomašiti i neće zarobljavati državu kriminalom i korupcijom. Mi smo zajedno rekli da Crna Gora ide naprijed“, rekao je i dodao:

„Ja kao predsjednik Crne Gore zajedno sa svima nama, ćemo uvesti Crnu Goru u EU u narednih 5 godina. Takođe nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema bilo kojoj zemlji Zapadnog Balkana i prema našim susjedima. Mi želimo zajedništvo, slogu i napredak u evropskom Zapadnom Balkanu, mi zajedno poručujemo da želimo da se bavimo temama od životnog značaja, vladavinom prava, ekonomijom i evropskihm integracijama. Rekli smo ‘zbogom’ pogubnom režimu i posljednjem diktatoru u Evropi“.

autor:atv, foto i video: atv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.