Vučić: Srbi izloženi ne samo pogrdama i neistinama, već i najdirektnijim prijetnjama

Vučić: Srbi izloženi ne samo pogrdama i neistinama, već i najdirektnijim prijetnjama

Srbi izloženi ne samo pogrdama i neistinama.
Umjesto da obilježavanje 29 godina stradanja Bošnjaka u Srebrenici bude prilika za riječi pomirenja i poštovanja prema žrtvama, Srbija, njeni građani i srpski narod u cjelini, kao i Republika Srpska bili su izloženi ne samo pogrdama i neistinama, već i najdirektnijim prijetnjama, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– U toku dvije i po godine mogli ste da čujete bezbroj puta da se Srbija naoružava, sprema sa ratne sukobe. Moralo je za sve to vrijeme da se desi moralno sakaćenje Srbije. To moralno sakaćenje oni u okruženju, vidjećete da se oni uvijek pozivaju na međunarodnu podršku, tog dijela međunarodne zajednice koji je dominantan. Na koji se to način radi – od revizionizma, zaboraviti Јasenovac, Јadovno… – rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

On je rekao da se Srbija i Srbi optužuju da su ruski agenti.

– Takođe, lažno optužuju Srbije da želi rat. Tu je naravno i nedostatak demokratije, diktatura… Ne bi li se tražilo od Zapada a priori podrška protiv Srbije, a to da bi se ostvarilo potrebno je ekonomsko slabljenje Srbije – istakao je Vučić.

autor:http://lat.rtrs.tv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.