Sugrađanin pucao na ubicu – Sve glasnija pitanja šta je sat vremena radila policija

Sugrađanin pucao na ubicu – Sve glasnija pitanja šta je sat vremena radila policija

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin izjavio je da su u tragediji na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, stradalo je dvoje djece od osam i 11 godina.

– Prema za sada poznatim okolnostima,  oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V. B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest – rekao je Brđanin u video poruci.

Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici i tom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

– Za sada nije jasno šta je podstaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života – ističe Brđanin.

Naglasio je da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, te da će javnost, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima.

– Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje – zaključio je Brđanin.

Kazao je da je današnji dan tragičan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.

– Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece. Saosjećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti – saopštio je Brđanin.

Podsjećamo, na Cetinju je u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je, kako je kazala dežurna tužiteljka Andrijana Nastić, usmrtio sugrađanin.

Prema saznanjima „Vijesti“, radi se o Cetinjaninu N.K.

Nastić je dodala da je šest osoba na liječenju, dvoje na Cetinju i četvoro u Kliničkom centru.

autor:agencije, foto: kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.