Rusi na godišnjicu SPECIJALNE OPERACIJE zauzimaju Bahmut – Zelenski već nagovijestio predaju grada

Rusi na godišnjicu SPECIJALNE OPERACIJE zauzimaju Bahmut – Zelenski već nagovijestio predaju grada

Ukrajinske snage neće braniti Bahmut (Artjomovsk) po svaku cenu i do poslednjeg vojnika, rekao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Kako on kaže, grad će braniti sve „dok to bude razumno“.

– To nije posebno veliki grad. Nama je važno da to odbranimo, ali ne po svaku cenu i da svi poginemo. Borićemo se dok je to razumno. Rusi će zatim krenuti dalje ka Kramatorsku i Slavjansku, do granica Donbasa i do Dnjepra, ako budu mogli. Pružamo otpor, a u međuvremenu pripremamo sledeći kontranapad – rekao je ukrajinski predsednik u intervjuu italijanskom listu Korijere dela sera.

Maročko: Ukrajina sprema odbranu Časovog Jara

Oružane snage Ukrajine se pripremaju za odbranu u naselju Časov Jar, koji se nalazi zapadno od Bahmuta, rekao je Sputnjiku vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

– U rejonu naselja Časov Jar primećeno je povećanje utvrđenja i kontingenta ukrajinskih trupa. Uočeno je aktivno miniranje prilaza neprijateljskim pozicijama i izgradnja drugih inženjerijskih barijera – rekao je on.

Printscreen Telegram

Prema rečima Maročka, jugoistočno od naselja ukrajinske snage vrše daljinsko miniranje šumovitih područja zabranjenim protivpešadijskim minama PFM-1 „Lepestok“.

Podsetimo, prošle nedelje v.d. šefa DNR Denis Pušilin govorio je o žestokim borbama u Paraskovijevki, koja se nalazi na severnim prilazima Bahmutu.

Prema njegovim rečima, posle oslobođenja Krasne Gore tamo je u toku čišćenje terena što će omogućiti da se vojska pozabavi Paraskovijevkom.

On je dodao da će zauzimanje Paraskovijevke blokirati put za Časov Jar, poslednji put snabdevanja ukrajinskih snaga.

autor:informer, foto; inforemer, telegra

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.