RUSIJA: Zabranili Tik-Tok

RUSIJA: Zabranili Tik-Tok

Ruski medijski konglomerat objavio je platformu za dijeljenje videa, nalik na Tik-Tok.

 

Kao dio kampanje da se smanji uticaj stranih sajtova i naprednih tehnologija, vodeći ruski medijski konglomerat je objavio rivala za popularnu Tik-Tok platformu za dijeljenje kratkih videa.

Gazprom Media je u ponedeljak lansirao servis, pod nazivom „Yappy“. Aplikacija je dostupna i za Apple i za Android uređaje, preko odgovarajućih prodavnica.

Yappy je razvijen uz pomoć podrške Innopraktika fondacije, sa beta testiranjem je krenula u septembru, a prije objave rani pristup je omogućen za 300 blogera.

Servis ima veliki broj funkcija koje su slične onome što nudi Tik-Tok, a zasnovan je na dijeljenju vertikalnih video klipova u trajanju do 60 sekundi.

Rusija je ranije najavila planove o kreiranju sopstvene alternative za Tik-Tok.

Razlog je to što se aplikacija, zajedno sa nekim drugim IT gigantima iz SAD, našla na udaru zbog odbijanja da se uklone objave protiv ruskih vlasti.

Tik-Tok je jedna od pet najpopularnijih aplikacija u Rusiji, sa više od 40 miliona korisnika na mjesečnom nivou. Najpoularniji je VKontakte – ruska alternativa za Facebook – sa 70 miliona mesečno aktivnih korisnika.

 

Izvor: b92

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.