Sarajevski mediji od histerije do očaja: ili kako je propala „istraga“ o kreditu Milorada Dodika u Pavlović banci?

Sarajevski mediji od histerije do očaja: ili kako je propala „istraga“ o kreditu Milorada Dodika u Pavlović banci?

Posljednjih dana sarajevski mediji pripremali su teren za pravu histeriju o saslušanju Milorada Dodika i spornog kredita u Pavlović banci.

Milorad Dodik saslušan je, po vlastitom priznanju, u svojstvu svjedoka dok su ga pojedini mediiji gotovo gurnuli na robiju tražeći sve nelogičnosti u priči o kupovini sporne vile, kako je zovu mediji ili stana u dupleksu , na Dedinju, kako je to objasnio Milorad Dodik.

Prednjačaili su Avaz, Istraga.ba – portal u vlasništvu Avde Avdića, pa i BN Televizija u Republici Srpskoj.

Saslušanje je ostalo u sjenci „pokazivanja srednjeg prsta“ pojedinim medijima, pres konferenciji nakon odlaska u Tužilaštvo i utrkivanja medija da kažu kako samo što nije uhapšen srpski član Predsjedništvsa pritom iznoseći navodne detalje istrage i saslušanja.

Išlo se toliko daleko da su pojedini mediji “ zaplakali“ nad zlom sudbinom vlasnika Pavlović banke koji je „nažalost poginuo“ a samo što nije „progovorio istinu“.

Zanimljivo je ponašanje tih istih portala dan ili dva nakon odlaska u Tužilaštvo BiH.

Portal istraga.ba, okrenuo je ploču pa sad piše „Kako je istraga na rubu propasti“ jer navodno Srbija ne želi da dostavi podatke o kupovini nekretine.

Više puta su navodno traženi dokazi ali je Srbija odbila da sarađuje, navodi istraga.ba.

Malo je cijela priča nejasana jer je valjda po logici stvari prvo trebalo prikupiti dokaze, prije svega iz Srbije, pa onda pokrenuti istragu i saslušavati i hapsiti aktere.

Priznanjem ovog portala došlo se do suštine:

Očigledno je da je sve politička igra Tužilšatava BiH i njima bliskih medija jer se očigledno u istragu o kupovini „sporne“ nekretine krenulo bez početnih dokaza ako ih uopšte ima.

Izgleda da su samo postojale indicije pojedinih medija a cijeli slučaj star više od 10 godina postao je predmet političkog obračuna.

Koga i izašto?

Milorad Dodik tvrdi da mu se strane ambasade, prije svega američka, sveti preko Tužilaštva BiH.

Ponašanje i tekst portala istraga.ba, očigledno pokazuje da će se rasplet biti kao i do sada:

Neviđena medijska priprema, rekacija Tužilaštava BiH nakon, vjerovatnog, poziva iz ambasada, politički progon i onda opet medijska priprema kako neko nešto nije želio, volio ili smio.

Na to sve radi se o slučaju od prije desetak godina i više.

autor:faktormagazin.ba, foto:faktormagazin.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.