„SASTANAK džinova“ i „ubod komarca“!

„SASTANAK džinova“ i „ubod komarca“!

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao da se isčekivao njegov sastanak sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom, a da su beznačajni susreti koje je američki diplomata imao sa Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

„Sastanak koji se čekao u Bosni i Hercegovini je moj sastanak sa Eskobarom. Sastanak sa Komšićem i Džaferovićem je ubod komarca. Sastanak mene i Escobara je susret džinova“, kazao je Dodik.

Dodik je naglasio da su on i Eskobar stari prijatelji i da se poznaju još iz vremena kada je Dodik bio premijer Republike Srpske.

Ponovio je da rat nije opcija za rješavanje bilo kakvih pitanja u BiH.

– Eskobaru sam ponudio konkretne prijedloge. Rekao sam mu da svi oni koju zveckaju oružjem u BiH, trebaju da budu predmet brzih intervencija. Protiv takvih treba da se usmjere međunarodne snage. Niko ne smije da upotrebljava oružje protiv drugih – kazao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da javnost treba da zna da Oružane snage BiH ne mogu da popune kvote za Srbe i Hrvate, jer ljudi neće da idu u tu vojsku.

– Ne želimo da u te kvote koje pripadaju Srbima i Hrvatima ulaze muslimani i da to bude muslimanska vojska – kaže Dodik i dodaje da Eskobar njihove prigovore smatra frustracijama.

Najavio je i da sutra odlazi u Ankaru gdje će o situaciji u BiH razgovarati sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

– Ubijeđen sam da je Erdogan do sad dobijao pogrešne i jednostrane informacije o stanju u BiH – istakao je Dodik.

Autor: Faktor

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.