Šef kabineta Zukana Heleza napao radnika u krugu Ministarstva odbrane?

Šef kabineta Zukana Heleza napao radnika u krugu Ministarstva odbrane?

Šef kabineta Zukana Heleza Šef kabineta ministra odbrane Zukana Heleza, Salko Beba, napao je verbalno i fizički radnika Službe za zajedničke poslove institucija BiH a, saznaje “Glas Srpske” u Službi za zajedničke poslove.

Sve se odigralo, kako saznajemo, 18. maja u dvorišnom prostoru objekta Ministarstva odbrane BiH u Sarajevu.- Željko Kupuran, koji je i viši referent za tehničku zaštitu u Odsjeku za unutrašnje obezbjeđenje, a koji je tog dana bio dežurni, napadnut je verbalno i fizički prilikom obavljanja dužnosti iz opisa poslova svog radnog mjesta od strane Salka Bebe, koji je zaposlen u Ministarstvu odbrane BiH – stoji u dopisu koji je iz Službe za zajedničke poslove otišao ka Ministarstvu odbrane BiH prije tri dana.

Zatražili su od Ministarstva odbrane da ih informišu o preuzetom radnjama u vezi utvrđivanja okolnosi navedenog događaja, te eventualnih sankcija protiv odgovornog lica.

Šef kabineta Zukana Heleza napao radnika

– Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati i da je potrebno da se preduzmu sve mjere i radnje kako bi se preduprijedila pojava sličnih događaja – poručili su iz Službe za zajedničke poslove insitucija BiH u dopisu koji je otišao na adresu Ministarstva odbrane.

Pitanja o ovom incidentu čiji je glavni akter Salko Beba poslali smo i na adresu Ministarstva odbrane BiH ali odgovore još uvijek nismo dobili.

Međutim, kako saznajemo, o napadu Bebe na Kapurana uveliko se priča u Ministarstvu odbrane.

– Čuo sam za taj incident, ali ne želim da komentarišem dok službe ne odrade svoj posao.

Psihički i fizički napadi u MO su nedopustivi – kazao je “Glasu” zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović, koji vjeruje da će nadležne službe ispitati ovaj napad i po nalogu ministra skinuti video snimke sa nadzornih kamera.

Ako se sve dokaže, navodi Goganović, onda Helez treba da postupi u skladu sa zakonom prema svom šefu kabineta.

autor: http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.