Sjednica Predsjedništva o opasnim navodima ministra Heleza

Sjednica Predsjedništva o opasnim navodima ministra Heleza

Sjednica Predsjedništva o Helezu

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zatražiće na današnjoj sjednici Predsjedništva informaciju o navodima ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza o navodnim paravojnim kampovima u Srpskoj.

Biće zatraženo dostavljanje informacija od Obavještajno-bezbjednosne agencije i onih koji su o tome pričali.

Cvijanovićeva smatra da Helez treba da bude smijenjen, i da su njegovi navodi izmišljeni s namjerom da se destabilizuju odnosi u okviru BiH.

U narednom periodu, Cvijanovićeva će inicirati i da se na Predsjedništvu nađe informacija o radikalnim islamskim pojavama u BiH.

Na sjednici Predsjedništva BiH trebala bi se naći i odluka o imenovanju novog generalskog kora Oružanih snaga BiH. Za načelnika Zajedničkog štaba predložen je general Gojko Knežević.

Srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović izjavila je da ima određene informacije da će biti opstrukcije, jer, kako je navela, postoji sprega da se spriječi da Srbin dođe na čelo Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da će se, ukoliko general Knežević ne bude imenovan za načelnika Zajedničkog štaba, još jednom pokazati da je BiH nemoguća država i da Bošnjaci rade na njenom urušavanju.

autor: Faktormagazin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.