SNSD podnio krivične prijave i žalbu zbog odluke CIK-a

SNSD podnio krivične prijave i žalbu zbog odluke CIK-a

SNSD podnio je žalbu i krivične prijave Apelacionom vijeću protiv članova CIK-a zbog odluke da prihvate nevažeći listić iz Narodne skupštine i odluku o izboru petog srpskog delegata u Domu naroda donesu žrjebom, potvrđeno je ATV-u.

 

Pravni tim SNSD-a dostavio je Sudu žalbu i krivičnu prijavu protiv pet članova CIK-a BIH koji su priznali sporni listić za izbor delegata u Dom naroda PS BIH.

Kovačević je naglasio da je u potpunosti uvjeren da je riječ o isključivo političkoj odluci na kakvu CIK nije imao pravo prema zakonu.

„Potpuno je sigurno da je riječ o tome da su ljudi koji su bliski SDA i DF-u Željka Komšića ovakvu odluku donijeli zato što je SNSD umjesto `Osmice` odabrao Osmorku“, istakao je Kovačević.

On je rekao da SNSD očekuje da će Apelaciono vijeća Suda BiH dokazati da nije pod političkom kontrolom pomenute koalicije i da će barem jednom donijeti odluku u skladu sa pravom i zakonom.

Glasanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske SNSD je dobio četiri delegata i SDS jednog u Domu naroda. PDP-ov kandidat nije prošao sa 11 glasova jer je jedan glasački listić bio nepravilno ispunjen. Međutim, CIK je donio odluku da prihvati taj glas i dodijeli ga PDP-ovom Nenadu Vukoviću koji nakon odluke CIK-a ima 12 glasova, isto koliko ima i SNSD-ova Snježana Novaković Bursać.

Zbog ovoga će se žrjebom odlučiti iz čije stranke će doći peti delegat iz Republike Srpske.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.