35 sati proveo na čamcu u Atlantiku – opekotine, ubodi meduza, okolo ajkule

35 sati proveo na čamcu u Atlantiku – opekotine, ubodi meduza, okolo ajkule

35 sati proveo na čamcu u Atlantiku, opekotine, ubodi meduza, okolo ajkule.

Čarls Gregori sa Floride je u petak odlučio da ode da peca kod obale blizu gradića Sveti Avgustin, ali je Atlantski okean bio ćudljiv i odnio ga na pučinu.

Plima je nadošla brže nego što je mislio, a onda ga je veliki talas izbacio iz tri i po metra dugačkog čamca. Iako je uspio da se vrati u čamac, struja ga je odnijela daleko od obale.

Dvadesetpetogodišnjak se skoro dva dana borio da preživi u čamcu pod surovim suncem, dok je pokušavao da ostane na djelimično potonulom čamcu.

Pretrpio je opekotine od sunca, ubode meduza a nekoliko puta je vidio i ajkule kako kruže, ispričao je njegov otac Rejmond za CNN.

„Na smrt je bio uplašen. Kaže da je za ovih 35 sati više pričao sa bogom nego tokom čitavog života“, dodao je otac.

Obalska straža izvukla je Čarlsa iz Atlantika u nedjelju nakon što je njegov čamac spažen iz vazduha, oko 20 kilometara daleko od obale.

Sve je počelo u petak rano ujutru kada je Čarls ušao u čamac i otišao da peca.

Dok ga je plima nosila na pučinu, očajnički se borio da čamac ne potone, a zbog toga je čak morao i da skine i baci motor, jer je dodatno naginjao čamac.

Skinuo je svoje kupaće gaće kako bi napravio improvizovanu zastavu za slučaj da neki brod prođe blizu.

Međutim, noću je bilo najgore.

„Mokar i sa opekotinama od sunca preko dana, noću, kada bi se vjetar pojačao, smrzavao se od hladnoće“, rekao je Čarlsov otac za medije.

Čarlsov otac je rekao da je srećan što se njegov sin vratio i da je zahvalan svim timovima za pretragu i zajednici na njegovom bezbjednom povratku.

“Na kraju dana, poruka priče je ‘nikada ne odustaj’“, rekao je on.

Službe hitne pomoći susrele su se sa Čarlsem na pristaništu za ribolov Vilano Bič nakon što je spašen, saopštila je obalska straža.

“Iako je ovaj slučaj rezultirao spasavanjem Čarlsa iz situacije opasne po život, on naglašava važnost posjedovanja zaštitne opreme i pripreme za najgore“, rekao je komandant sektora obalske straže Džeksonvil Nik Barou.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.