Albanci bi da sahranjuju kraljicu, potražnja za letovima ka Londonu skočila za 730 odsto

Albanci bi da sahranjuju kraljicu, potražnja za letovima ka Londonu skočila za 730 odsto

Prema podacima sa aplikacije za putovanja Hopper, interesovanje i potražnja za putovanjima u London je poraslo nakon smrti kraljice Elizabete Druge.

Širom Evrope su porasle pretrage i rezervacije letova, kao i potražnja hotelskog smeštaja u oblasti Londona u danima prije sahrane kraljice između 15. i 17. septembra.

Tako je u SAD-u potražnja za letovima porasla za 49 odsto otkad je svet obišla vest da je kraljica preminula.

Rezervisanje smještaja u Londonu je skočilo za 38 odsto, a kako piše Rojters, od objave smrti kraljice, prosječna cijena noćenja skočila je sa 244 na 384 dolara.

Najveća potražnja za letovima ka Londonu se primjećuje u Francuskoj, Italiji i Češkoj. Međutim, apsolutni evropski rekorderi su Albanci, sa porastom potražnje od 730 odsto.

Izvršni direktor HotelPlanner-a Tim Henčel rekao je da se očekuje da će rezervacije hotela porasti za 32 odsto u naredne dve nedelje.

„Prije kraljičine smrti, popunjenost hotela u Velikoj Britaniji bila je oko 10 odsto ispod nivoa prije pandemije 2019. godine“, rekao je Henčel.

„Veoma je vjerovatno da će londonski hoteli i hoteli u okolnim gradovima poput Kenta premašiti nivoe popunjenosti i prihoda u 2019. godine“, dodao je.

Putnici koji putuju za London treba da predvide kašnjenja na aerodromima i na putevima.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.