Bajden ponovo u centru javnosti zbog izjava: Iako sam bijeli dečko…

Bajden ponovo u centru javnosti zbog izjava: Iako sam bijeli dečko…

Američki predsjednik Džozef Bajden zbog nezgrapnih izjava o crnoj i bijeloj rasi ponovo se našao u centru pažnje javnosti i izazvao reagovanja u medijima i na društvenim mrežama, prenose portali.

Bajden je ponovo „podigao prašinu“ kada je tokom manifestacije Mjesec crnačke istorije u Bijeloj kući izjavio da „nije glup, iako je bijelac“.

Pri tome, čini se da je prvo krenuo da kaže da nije pametan, ali se uspio „ispraviti“.

Rekao je „I’m not sma… (vjerovatno pokušavajući da izgovori riječ smart – pametan).

„Nisam pam.. (I’m not sma…) Možda jesam bijeli dečko, ali nisam glup“, rekao je Bajden na šta su okupljeni prasnuli u smijeh.

Korisnici društvenih mreža komentarsali su ono što ocjenjuju kao „bizarnu priroda Bajdenovih opaski“ i pomenuli ranije kontroverzne izjave koje su ga dovele na „tanak led“.

Tako je u avgustu 2019. Bajden naveo da su „siromašna djeca jednako bistra i talentivana kao i bijela“.

Biden je tokom jednog intervjua za vrijeme predsjedničke trke 2020. godine doslovno rekao: „Ako imate problem da shvatite jeste li za mene ili Trampa – onda niste crnac“.

Kada ne izaziva povremene kontroverze izjavama o rasnim pitanjima, Bajden iznosi sjećanja na svoje, kako se navodi, „erotske uspomene iz mladosti“.

Kako prenose veb portali, Bajden se prisjetio svog „pikantnog“ iskustvu sa jednom medicinskom sestrom tokom boravka u Vojnom medicinskom centru 1988. godine i nazvao to „dobrim tretmanom“.

On je ispričao da se ta medicinska sestra zvala Perl Nelson i da mu je „radila stvari koje ne predaju u školi“.

Bajden je 1988. liječen u medicinskom centru američke vojske „Volter Rid“ radi dvije moždane aneurizme.

Autor:ATV

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.