Putin: Besmislice da će Rusija napasti Еvropu – Zapad misli da je rat crtani film!

Putin: Besmislice da će Rusija napasti Еvropu – Zapad misli da je rat crtani film!

Besmislice da će Rusija napasti Еvropu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin istakao je da Rusija nije počela rat u Donbasu, ali da će učiniti sve da ga završi i iskorijeni nacizam, da završi sve zadatke specijalne vojne operacije i zaštiti svoje građane.

„Višestruko su povećane borbene sposobnosti oružanih snaga, naše jedinice čvrsto drže inicijativu. Oni samouvjereno napreduju u nizu operativnih pravaca i oslobađaju nove teritorije“, dodao je Putin.

Što se tiče odnosa sa SAD, Vašington preduzima otvoreno neprijateljske aktivnostima nastojeći da Rusiji nanese strateški poraz na frontu.

„Zapad je izazvao sukobe u mnogim zemljama svijeta i uprkos tome tvrdi da je Rusija ta koja je spremna da „napadne“ Еvropu. Sve što smišlja Zapad realno nas vodi ka opasnosti od sukoba sa primjenom nuklearnog oružja , a to znači uništenja civilizacije“, poručio je on.

„Aktivnosti SAD i saveznika doveli su do demontiranja sistema evropske bezbjednosti. Mora se raditi na novim konturama jedinstvene i nedjeljive bezbjednosti Еvrope. Rusija je spremna za dijalog sa svima ko je za to zainteresovan. Bez suverene, jake Rusije, nije moguć nikakav održiv svjetski poredak“, istakao je on.

Tvrdnje da se Rusija sprema da napadne Еvropu Putin je nazvao glupošću.

„Zapad je izazvao sukob u Ukrajini, na Bliskom istoku i u drugim regionima svijeta. I nastavlja da laže. Sada, bez ikakvog stida, izjavljuju da Rusija navodno namjerava da napadne Еvropu. Shvatamo da oni samo pričaju gluposti“, konstatovao je Putin.

Ruski vojnici danas djeluju nepokolebljivo i požrtvovano na frontu, ocijenio je ruski lider.

„Zaštita i jačanje suvereniteta danas se odvija u svim pravcima. I prije svega, naravno, na frontu, gdje se naši vojnici bore nepokolebljivo i požrtvovano“, rekao je Putin.

Putin je dodao da su na Zapadu počeli da govore o slanju vojnih kontingenata NATO u Ukrajinu.

„Ali, mi se sjećamo sudbine onih koji su slali kontingente na teritoriju naše zemlje. Sada će posljedice po one koji bi krenuli u intervenciju biti daleko tragičnije. Oni moraju da shvate da i mi imamo oružje koje može da uništava ciljeve na njihovoj teritoriji. To su ljudi koji nisu prošli kroz teška iskušenja. Oni su zaboravili šta je rat. Oni misle da je to crtani film“, rekao je Putin.

Nikome nećemo dozvoliti da se meša u naše unutrašnje stvari

Putin je poručio da Rusija nikome neće dozvoliti da se meša u njene unutrašnje stvari.

„Tzv. Zapad, sa svojim kolonijalnim navikama i običajem da po cijelom svijetu raspiruje nacionalne sukobe, nastoji ne samo da blokira naš razvoj.

„Umjesto Rusije njima je potrebna zavisan, odumirući prostor gdje mogu da rade šta god hoće. Oni bi da sa Rusijom urade isto ono što su uradili u mnogim dijelovima svijeta, uključujući Ukrajinu; da unesu među nas razdor i da nas oslabe iznutra. Ali, preračunali su se – to je danas potpuno očigledno – suočili su se sa čvrstim stavom i odlučnošću našeg multinacionalnog naroda. Predstavnici raznih etničkih grupa, kultura, konfesija na djelu su pokazali da je jedinstvo našeg naroda kolosalna snaga koja sve pobjeđuje“, rekao je ruski predsjednik.

Sami ćemo određivati svoj put u čuvati tradicije, rešavati zadatke bazirajući se na našem pogledu na svijet.

„Apsolutna većina ruskih građana podržala je specijalnu operaciju u Ukrajini“, istakao je Putin.

Obraćanju ruskog predsjednika Federalnoj skupštini prisustvuje i novinar iz Republike Srpske Darinka Petrović.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.