Božićna reklama koja je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama VIDEO

Božićna reklama koja je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama VIDEO

Reklama za norvešku poštu „Kad je Hari sreo Deda Mraza“ napravljena je povodom 50 godina dekriminacije homoseksualnosti u ovoj zemlji.

 

Reklama prikazuje božićnu i novogodišnju atmosferu i rađanje simpatija između muškarca Harija i Deda Mraza, a napravljena je povodom 50 godina dekriminacije  homoseksualnosti u Norveškoj.

Naziv reklame je „Kad je Hari sreo Deda Maza i jasno aludira na film „Kad je Hari sreo Sali“.

 

U toku četvorominutne priče, prikazuje se njihov odnos od prvog susreta kada je Hari slučajno zatekao Djeda Mraza koji mu je ostavljao poklone i nestrpljenja svake godine i iščekivanja njegovog dolaska.

Jedne godine Hari piše pismo Deda Mrazu s porukom:“Sve što želim za Božić si ti“.

Poštanska služba „Posten“ mu zvoni na vrata i dostavlja poklone, a po povratku u kuću Hari zatiče Deda Mraza koji mu objašnjava da je organizovao sve ove godine kako bi mogao da praznike provede sa njim.

Reklama je postala viralna na društvenim mrežama.

„Ovo mi je najdraža reklama ikad, obožavam Norvešku“, Tako lijepo, tako filmski. Zaista možete da osjetite Harijeve emocije, čežnju da nekoga ponovo vidite, teška vremena, nadu, zabrinutost, nisam ni znao da se toliko snažna poruka može prenijeti u samo četiri minuta. Čestitam, Norveška, čestitam, Posten!“, samo su neki od komentara“, „Nisam očekivao da će me rasplakati reklama norveške pošte“, samo su neki od komentara

 

Izvor: B92

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.