Drugi poziv u dva dana: O čemu su razgovarali Putin i Merkelova?

Drugi poziv u dva dana: O čemu su razgovarali Putin i Merkelova?

Ruski predsjednik Vladimir Putin i odlazeća njemačka kancelarka Angela Merkel ponovo su razgovarali telefonom o situaciji na granici Bjelorusije sa zemljama Evropske unije, ali bilo je govora i o drugim temama, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Potvrđen je značaj da se što prije riješi napeta migraciona kriza u skladu sa međunarodnim humanitarnim normama“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da se ruski predsjednik založio za obnavljanje kontakata između država Evropske unije i Belorusije u cilju rješavanja datog problema.

Putin i Merkelova su se tokom razgovora dotakli i sukoba u Ukrajini.

„Predsjednik Rusije skrenuo je pažnju na destruktivnu politiku Kijeva koji sve više oslanja na nasilne metode, između ostalog i upotrebom jurišnih bespilotnih letilica što je u suprotnosti sa Minskim sporazumima“, saopštava Kremlj.

Putin je takođe ukazao na destabilizujući i opasan karakter provokativnih aktivnosti Oružanih snaga SAD i niza drugih zemalja NATO-a u Crnom moru.

Kako se navodi, ovo je drugi telefonski razgovor Putina i Merkelove u posljednja dva dana.

Njemačka strana je juče saopštila da je Merkelova pozvala Putina i zamolila ga da utiče na Minsk u vezi sa situacijom na bjelorusko-poljskoj granici.

Izvor: Sputnik

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.