Finansijski potres u Americi, propadaju banke

Finansijski potres u Americi, propadaju banke

​Američke regulatorne vlasti zatvorile su Signačer banku (Signature Bank) sa sedištem u Njujorku, javlja CNBC.

Signačer je jedna od glavnih banaka kripto industrije sa sjedištem u Njujorku, najveća pored Silvergejta, koji je prošle nedjelje objavio da će izvršiti likvidaciju.

Ova banka je, takođe, jedna od žrtava trenutne krize na kripto tržištu, povezane i sa bankrotom SVB-a.

Regulatori SAD-a su donijeli odluku u cilju sprečavanja širenja bankarske krize zatvorivši tu banku, koja je veliki povjerilac u kripto industriji. Ministarstvo finansija, Federalne rezerve i Federalno osiguranje depozita u zajedničkom saopštenju u nedjelju uveče su naveli da zatvaraju banku.

Regulatori banaka su saopštili da klijenti Signačer banke imaju pun pristup svojim depozitima, kako bi mogli da povrate svoj novac nazad. „Svi deponenti ove institucije će biti obeštećeni, kao i u slučaju banke Silicijumske doline (SVB), tako da nijedan gubitak neće snositi poreski obveznici“, izjavili su regulatori ove banke, prenosi Telegraf. 

Regulatori su, inače, zatvorili banku Silicijumske doline u petak i zaplijenili njene depozite, što je najveći bankarski neuspjeh u SAD-u od finansijske krize 2008. godine i drugi po veličini ikada. Potez je uslijedio nekoliko dana nakon što je ta institucija objavila da ima poteškoća u poslovanju.

autor:nezavisne.com  foto:nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.