GORI KREČKI MOST KOJI POVEZUJE KRIM SA KOPNENIM DIJELOM RUSIJE: Vatrena stihija guta sve pred sobom, odjeknule eksplozije!

GORI KREČKI MOST KOJI POVEZUJE KRIM SA KOPNENIM DIJELOM RUSIJE: Vatrena stihija guta sve pred sobom, odjeknule eksplozije!

Noćna mora za rusku stranu realizovana je rano jutros kada se nekoliko cisterni sa gorivom zapalilo na željezničkom dijelu Krečkog-odnosno Krimskog mosta, koji ovo poluostrvo povezuje sa kopnenim dijelom Rusije.

 

Snimci, koji su rano jutros objavljeni pokazuju nekoliko vagona cisterni u plamenu koji gore na željezničkom dijelu mosta, kao i dio oštećene kontrukcije tog dijela ovog mosta koji na Zapadu zovu „Putinovim grandizonim objektom“.

Već uveliko spekuliše da su možda Ukrajinci dronovima kamikazama, koje su nedavno dobili od Poljske izvršili napad na voz koji je prevozio cisterne sa gorivom. Neki navode sabotažu, a treći sijaset čudnih stvari, koje su bizarne da bi bile navedene.

Ruski Nacionalni antiteroristički komitet saopštio uzrok eksplozije na Krimskom mostu

Na krimskom mostu eksplodirao je kamion usljed čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku tuda prolazila, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet.

„Jutros u 6.07 na kolovoznoj traci Krimskog mosta od strane Tamanskog poluostrva dogodila se eksplozija kamiona usljed čega su se zapalile cisterne sa gorivom na vozu koji je saobraćao u pravcu Krimskog poluostrva“, precizira se u saopštenju.

Prethodno su lokalne vlasti saopštile da u incidentu nema povređenih.

Na pojednim snimcima i slika, a se može videti da je usljed visokih temperatura, dio konstrukcije, pao u more. Za sada dok vatrena stihija ne bude obuzdana, niko sa sigurnošću ne može da tvrdi koliko je most oštećen. Trenutno je na oba dijela mosta, pored željezničkog, zaustavljen i drumski saobraćaj.

Inače za Krim, Krečki most je od strateškog značaja jer je Rusija preko njega osim hrane i goriva na ovo poluostrvo dopremala posljednjih nedejlja velike količine vojne opreme.

Podsjetimo, Ukrajina je posljednja tri mjeseca intenzivno prijetila da će udariti na Krimski most. U tome su se pored Zelenskog isticali i dvojica njegovih savjetnika Arestovič i Podoljak. SAD su više puta odbile da daju taktičko balističke rakete ATACMS dometa 300 km vlastima u Kijevu da se napadne Krečki most.

(Sputnjik, Kurir, foto: Twitter)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.