„Intervju sa Putinom pogodio živac zapada“

„Intervju sa Putinom pogodio živac zapada“

„Intervju sa Putinom pogodio živac zapada“.

Intervju koji je predsjednik Rusije Vladimir Putin dao američkom novinaru Takeru Karlsonu zadao je udarac antiruskom narativu i proukrajinskoj politici Zapada i zaista služi da se ljudima otvore oči, izjavio je Vang Jivej, direktor Instituta za međunarodna pitanja na Kineskom narodnom univerzitetu.

„Zapad se već dugo zavlači antiruskom propagandom i stoga ih sada ovaj intervju ljuti. Bivši državni sekretar SAD Hilari Klinton reagovala je na intervju direktnim uvredama upućenim Karlsonu i nazvala ga idiotom. To pokazuje da je intervju pogodio živac na Zapadu“, rekao je Jivej dopisniku agencije TASS.

Jivej smatra da politički kurs finansijske i vojne podrške Ukrajini, kojeg se drže zapadni lideri, nanosi štetu normalnim građanima, koji su umorni od vojnog sukoba.

„Mislim da je ovaj intervju urađen baš u pravo vrijeme, s obzirom na to da se ove godine održavaju izbori u SAD“, dodao je Jivej.

Karlson je tokom noći objavio razgovor sa Putinom koji je trajao duže od dva časa i u kojem je bilo riječi o brojnim temama, uključujući sukob u Ukrajini, sabotažu na gasovodima „Sjevernog toka“, odnosima Rusije i NATO-a, te vještačkoj inteligenciji.

On je prije toga kritikovan što „uopšte sjedi sa ruskim liderom“.

Intervju, koji je objavljen na mreži „Iks“ prije dvanaestak časova, već ima više od 100 miliona pregleda, 220.000 ljudi je podijelilo video-snimak, a „lajkovalo“ ga je više od 700.000 korisnika. Video-snimak na „Jutjubu“ ima 5,1 milion pregleda.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.