Jedinica Vojske Srbije upućena u Liban

Jedinica Vojske Srbije upućena u Liban

Jedinica Vojske Srbije iz sastava Komande za obuku upućena je u multinacionalnu operaciju u Libanu, gdje će narednih šest mjeseci izvršavati zadatke u sastavu mirovnih snaga UN.

Riječ je o vodu za zaštitu snaga koji će u zoni operacije biti angažovan na obezbjeđenju baze UN u kojoj je smješten italijanski kontingent.

Pripadnici ove jedinice su prije upućivanja u misiju prošli sveobuhvatne pripreme koje su uključivale i višemjesečnu obuku na poligonima i vježbalištima Vojske Srbije, kako bi u potpunosti bili spremni za angažovanje u mirovnoj operaciji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Oni će u Libanu zamijeniti pripadnike Vojske Srbije koji su prethodnih šest mjeseci uspješno realizovali iste zadatke i ovog mjeseca završavaju svoje angažovanje u ovoj bliskoistočnoj zemlji.
Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji UN u Libanu otpočela 2010. godine.

Trenutno, osim voda za zaštitu snaga, Vojska Srbije u Libanu angažuje i pješadijsku četu, kao samostalnu jedinicu u sastavu španskog bataljona, štabne oficire u komandi misije i grupu specijalističkih oficira zaduženih za podršku srpskom kontingentu.

autor:glassrpske.com

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.