Južnokorejski gigant će proizvoditi 30 miliona telefona manje

Južnokorejski gigant će proizvoditi 30 miliona telefona manje

Najnovije informacije ukazuju na to da je Samsung smanjio proizvodnju pametnih telefona za 30 miliona, dok je Apple odustao od planiranog povećanja proizvodnje za ovu godinu.

Proteklih više od dvije godine bile su turbulentne s brojnim problemima izazvanim pandemijom koronavirusa, globalnim lancima snabdijevanja, nestašicom čipova, a u posljednjih nekoliko mjeseci situaciju je dodatno zakomplikovao rat u Ukrajini.

Svi ti faktori odražavaju se i na tržište pametnih telefona, a šta ove godine možemo očekivati na njemu, najbolje možemo vidjeti na primjeru dvije najveće mobilne kompanije.

Južnokorejski Samsung godinama drži prvo mjesto po prodaji pametnih telefona, uz povremene prekide kada tu njihovu dominaciju prekine Apple. Prema prošlonedjeljnom izvještaju azijskih medija, iz ove kompanije su obavijestili partnere kako će tokom 2022. smanjiti planiranu proizvodnju smartfona za čak 30 miliona.

Prema prvobitnim planovima za ovu godinu, proizvodnja Samsungovih telefona trebalo je da iznosi oko 310 miliona, no sada je taj plan promijenjen i planira se proizvodnja 280 miliona smartfona. Potrebno je naglasiti kako se radi o izvještaju medija koji iz Samsunga nisu željeli da komentarišu.

Kada je u pitanju Apple, on neće smanjivati proizvodnju smartfona, ali izgleda da je kompanija odustala od planiranog povećanja proizvodnje. Za ovu godinu planirana je proizvodnja dodatnih 20 miliona iPhonea, ali proizvodnja bi ipak trebalo da ostane slična kao i tokom 2021.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.